True
Verkiezing.TV - TV kijken via internet, de beste Verkiezing tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Noord-Zuid-Oost-West - Alle afleveringen
Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Kanker leeft (3) - Natuurlijk Noord-Holland: Aalscholvers

In het programma Kanker Leeft! maakt Maud Hawinkels haar eigen reis door kankerland. In deze aflevering bekijkt Maud haar ziekte door de ogen van haar zesjarige dochter Roos. Wat krijgt ze er eigenlijk van mee? Ook kijken we mee door de ogen van andere kinderen van wie hun vader of moeder ziek is.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (11) - Trugkieke - Hotel Britannia

Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland op zoek naar sporen van de Atlantikwall. In deze aflevering gaat de ploeg met hobbyverzamelaar Willy op zoek naar mammoetbotten. Daarna horen ze het tragische verhaal van het plaatsje Ter Heijde, dat vaker dan welk dorp ter wereld werd gesloopt én weer opgebouwd.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: I love de Achterhoek (4)

In I Love de Achterhoek zoeken 100% Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In deze aflevering zoeken Frans en Willem het in het spirituele. Zo nemen ze deel aan een zweethutceremonie, maken ze een magische bostrip op de Veluwe en wordt hun camper onderworpen aan een spirituele reiniging.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een watersnoodramp nooit meer in Nederland voorkomt? Die vragen brandden op ieders lippen nadat de verwoestende storm van 1 februari 1953 was uitgeraasd. Voor het antwoord op deze vraag kreeg een testcentrum bij Marknesse een cruciale rol. Hier werden de plannen van de uiteindelijke Deltawerken mede ontwikkeld en getest.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Kanker leeft (2) - Natuurlijk Noord-Holland: Zeearenden

In het programma Kanker Leeft! maakt Maud Hawinkels haar eigen reis door kankerland. In deze aflevering zien we het ziekteproces vanuit het perspectief van de ouders van de patiënt. Hoe beleven Mauds ouders haar ziekte? Wie moet wie nou eigenlijk troosten? Moet Maud haar ouders troosten of andersom?!



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt: Kinderarbeid - Roeg! - Landgoed de Braak

Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. In deze aflevering is Maarten te gast bij de glasfabriek in Leerdam. Glasblazers kregen daar vroeger assistentie van jonge kinderen. Onder welke gevaarlijke omstandigheden deden zij hun werk?



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (10) - Trugkieke - KMS De Schelde

Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. In deze aflevering doen ze Scheveningen aan. De bouw van de Atlantikwall veroorzaakte ook daar een enorme kaalslag. Daarna belandt de ploeg in een heuse atoombunker, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: I love de Achterhoek (3)

In I Love de Achterhoek zoeken 100% Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In deze aflevering wordt de koelkast van de mannen geïnspecteerd door een voedingsdeskundige, krijgen ze nuttige tips, leren ze kombucha maken en laten ze zich meenemen in de natuur door twee kruidenheksen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Tienduizenden mensen verloren hun hele hebben en houden tijdens de Watersnoodramp. Velen hoopten in de jonge Noordoostpolder een nieuwe start te kunnen maken. Dat gold ook voor de familie Van Oorschot uit het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Ook dit gezin droeg vanwege de ramp een immens verlies mee in het hart.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Kanker leeft (1) - Natuurlijk Noord-Holland: Het Vliegenbos

In het programma Kanker Leeft! maakt Maud Hawinkels haar eigen reis door kankerland. Onderweg komt ze een aantal bijzondere mensen tegen, die vertellen over hun ervaringen met het ziekteproces. In deze eerste aflevering zien we hoe Maud de diagnose borstkanker krijgt. We volgen haar tijdens de eerste chemo en de dagen daarna.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt: Repatrianten - Roeg! - Oude Willem

Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. In deze aflevering: de Nederlandse overheid repatrieerde na de Tweede Wereldoorlog 300.000 Indische Nederlanders. Ruim 1500 van hen werden in Leersum opgevangen. Maarten praat met oud-bewoners van de pensions en barakken daar.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (9) - Pronte Wuuven Nieuwland

Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Op zoek naar de ziel van 'de echte Hagenees' bezoekt Merlijn een typisch Haags koffiehuis. Als hij zijn route daarna vervolgt, stuit hij op bijzondere zaken en mensen in Haagse Bos en in Kijkduin.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: I love de Achterhoek (2)

In I Love de Achterhoek zoeken Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In deze aflevering duiken de mannen letterlijk in de wereld van sport en bewegen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Het geheim van Moederheil (2) - Trugkieke - Fruitcorso Goes

In Nederland zijn in de vorige eeuw tussen de 15.000 en 25.000 kinderen afgestaan voor binnenlandse adoptie. In Het geheim van Moederheil hun verhalen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Het geheim van Moederheil (1)

In Nederland zijn in de vorige eeuw tussen de 15.000 en 25.000 kinderen afgestaan voor binnenlandse adoptie. In Het geheim van Moederheil hun verhalen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (8) - Pronte Wuuven Arnemuiden

Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. In deze aflevering hoort Merlijn van bunkerkenner Jacques Hoogendoorn hoe 140.000 Hagenaars hun huis moesten verlaten voor de Atlantikwall.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: I love de Achterhoek (1) - Kunst om de Hoek

In I Love de Achterhoek zoeken Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In de eerste aflevering onderzoeken de mannen hoe ze er fysiek aan toe zijn door een fitheidscheck te ondergaan. Ook gaan ze in gesprek met een 'positiviteitsgoeroe' en een 'geluksprofessor'.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C - Kunstenaar Els Vegter

In het cultuurmagazine Route C deze keer: Kunstenaar Els Vegter kruipt in de huid der dingen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt - Van Rossem vertelt

Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Vandaag over een slagersgilde dat de Utrechtse burgemeester vermoordde én over de grootste werkgevers van Utrecht: staalfabriek Demka en machinefabriek Werkspoor.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (7) - Pronte Wuuven

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Vandaag duikt Merlijn in het NSB-verleden van Wassenaar. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Wild van de achtertuin! (1) - De verdwenen stad

Wild van de achtertuin! volgt de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden, van nestjong tot volwassen. Precies de dieren uit onze achtertuin. Verder: deze keer in De verdwenen stad het voormalige Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam-West.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C - de geschiedenis van Landgoed Vollenhoven.

In het cultuurmagazine Route C deze keer: Een kijkje in de geschiedenis van 500 jaar Landgoed Vollenhoven.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Wegwijsjes (5)

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. In de laatste aflevering gaat Jan naar het meest duurzame huis van Nederland in het Gelderse Hengelo. Verder: Wegwijsjes.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt - Roeg!

Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Vandaag over de torens die als baken in ons landschap staan, maar hun originele functie zijn verloren: watertorens. Verder: het natuurprogramma Roeg!



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (6) - Pronte Wuuven

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Vandaag is Merlijn in Maaldrift. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Van Rossem vertelt

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. Vandaag is Jan in Culemborg, waar hij een kaswoning bezoekt. Verder: Van Rossem vertelt, deze keer over de BIGA-groep in Zeist.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Een liedje voor jou - De keuken van Zeeland

In Een liedje voor jou duiken Francis van Broekhuizen en Gregor Bak de regio in om mensen te verrassen met een liedje. Verder De keuken van Zeeland, deze keer over zuurkool.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C - de Utrechtse Sioe

In het cultuurmagazine Route C deze keer: de Utrechtse Sioe zingt over The Waves of Time.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Wegwijsjes (4)

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. Deze aflevering gaat Jan naar kasteel Vosbergen in Heerde en kijkt hij naar snelbouw. Verder: Wegwijsjes van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt - Roeg!

Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Vandaag over het leven van Joan Gideon Loten. Hij was vooraanstaand VOC-lid, gerespecteerd gouverneur, talentvol natuurtekenaar en geliefd in Londen. Verder het natuurprogramma Roeg!



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (5) - Pronte Wuuven

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Ik was kind in 1953 (2)

In de documentaire 'Ik was kind in 1953' vertellen zes mensen die als kind de watersnoodramp meemaakten over hun ervaringen. De documentaire laat de enorme impact zien die de ramp op de kinderen in de getroffen gebieden had. Alle hoofdpersonen dragen nog steeds, in meer of mindere mate, de gebeurtenissen van toen met zich mee.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Ik was kind in 1953 (1)

In de documentaire Ik was kind in 1953 vertellen zes mensen die als kind de Watersnoodramp meemaakten over hun ervaringen. De documentaire laat de enorme impact zien die de ramp op de kinderen in de getroffen gebieden had. Alle hoofdpersonen dragen nog steeds, in meer of mindere mate, de gebeurtenissen van toen met zich mee.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt - Roeg!

In Van Rossem vertelt duikt Maarten in het rampjaar 1672. Verder: Roeg! In deze aflevering gaat boswachter Bertil Zoet langs hoogtepunten van De Loop van de Hunze.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (4) - Pronte Wuuven Zuid-Beveland

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Documentaire: The Men of Maple Leaf - Kunst om de Hoek

The Men of Maple Leaf neemt de kijker mee langs de route die de Canadezen volgden om de provincie Groningen te bevrijden. Verder: Kunst om de hoek met het kunstwerk 'Swing'.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C - Theatervoorstelling eenzaamheid

In het cultuurmagazine Route C deze keer: Een kwetsbare theatervoorstelling over eenzaamheid, waarin theatermakers Oscar Kocken en Lucas de Waard de vele gezichten van eenzaamheid verkennen. Een groot probleem in onze samenleving, want eenzame mensen zijn niet alleen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis! - Wegwijsjes (3)

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. Jan vraagt zich af hoe het moet met jongeren die een eigen huisje zoeken. Verder: Wegwijsjes van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt: Stadsbranden - Roeg! Bosreservaat

In Van Rossem vertelt, vertelt Maarten over stadsbranden in Utrecht. Verder: Roeg!, waar boswachter Kees van Son naar drie 'bosreservaten' gaat.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (3) - Pronte Wuuven Tholen

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Afsluitdijk in 32 verhalen

De Afsluitdijk ondergaat een flinke verbouwing. De iconische dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater. NH Media en Omrop Fryslân maakten tijdens de werkzaamheden 32 verhalen over de 32 kilometer lange Afsluitdijk.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C - Stadsmuseum Rhenen

In het cultuurmagazine Route C deze keer: Stadsmuseum Rhenen, waar ze trots zijn op hun laatste aanwinst: Een stadsgezicht op Rhenen van kunstschilder Jan van Goyen. Veel grote meesters schilderden het plaatsje Rhenen, maar hun schilderijen zijn verspreid over musea in de hele wereld.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Wegwijsjes (2)

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. Deze keer bezoekt Jan Nijmegen-Noord en vraagt zich af hoe het moet met wonen in de stad in de toekomst. Verder: Wegwijsjes van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt: Dom Under - Roeg! Sporen in de sneeuw

In Van Rossem vertelt daalt Maarten vijf meter af onder het Domplein. Verder: Roeg!, waar de kijker samen met sporenexpert Aaldrik Pot gaat spoorzoeken in het Drents-Friese Wold.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (2) - Pronte Wuuven Walcheren

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Vergeten Missie - Kunst om de hoek

De Vergeten Missie volgt UNIFIL-veteranen die het land bezoeken waar zij gediend hebben voor de verwerking van PTSS, of om het land gewoon weer te zien. Van RTV Oost. Verder: Kunst om de hoek van Omroep Zeeland.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In het cultuurmagazine Route C, van RTV Utrecht, deze keer: Cabaretière Tineke Schouten, die eigenlijk met pensioen wilde maar door corona tot inkeer kwam en gewoon weer in het theater staat.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Wegwijsjes (1)

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land. Verder: Wegwijsjes van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt: Koude oorlog in Utrecht - Roeg! Dieren in de winter

In Roeg!, een programma over de natuur in Drenthe, gaat boswachter Pauline Arends op zoek naar de legendarische sneeuwspringer. Verder: Van Rossem vertelt, deze keer over opmerkelijke voorwerpen in het depot van het Militair Museum in Soesterberg.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Merlijn over de Atlantikwall (1) - Pronte Wuuven Walcheren

Samen met zijn cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Verder: Pronte Wuuven, een serie over de laatste vrouwen in Zeeland in klederdracht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Suze Robertson: Beter bestreden dan genegeerd

De documentaire 'Beter bestreden dan genegeerd' vertelt het verhaal van de bijzondere kunst en de niet minder bijzondere persoonlijkheid van Suze Robertson.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Jan houdt huis - Wandelen met Wielaert: Middelburg

In Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop naar mogelijke oplossingen voor de krapte op de huizenmarkt in ons land, deze aflevering gaat over de doorstroom van ouderen op de woningmarkt. Verder: Wandelen met Wielaert, deze keer in Middelburg.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In acht afleveringen volgen we de dieren die in de nieuwe wildopvang in Doorwerth worden verzorgd, van Omroep Gelderland. Verder: Van Rossem vertelt. Deze keer vertelt hij over Hendrik Scholte, die zijn eigen kerk in Utrecht begon.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Phion met hart en ziel (2)

Wat komt erbij kijken voordat Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, met zoveel musici op het podium een concert kan geven? Vol passie en toewijding vertellen de musici en medewerkers over hoe hun leven eruitziet en geven ze een kijkje achter de schermen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Phion met hart en ziel (1)

Wat komt erbij kijken voordat Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, met zoveel musici op het podium een concert kan geven? Vol passie en toewijding vertellen de musici en medewerkers over hoe hun leven eruitziet en geven ze een kijkje achter de schermen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Wild van de achtertuin / Zij is molenaar

In acht afleveringen volgen we de dieren die in nieuwe wildopvang in Doorwerth worden verzorgd, van Omroep Gelderland. Vandaag aflevering 6: Dood en leven en aflevering 7: Lood, drama en poep. Verder: Zij is molenaar, van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Sanders Gerse Gasten/De Verdwenen Stad/Wie verdient een kerstboom?

In het programma 'De verdwenen Stad' wordt elke keer een andere plek in Amsterdam belicht, om te kijken hoe die in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer: het Leidseplein. Verder 'Sanders Gerse Gasten' van Rijnmond.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt

In Van Rossem Vertelt laat historicus Maarten van Rossem de geschiedenis van Utrecht zien. Deze keer: de Museumwerf in Vreeswijk en de beroemde kunstenaar Maurits Escher. Van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Een liedje voor jou/Wie verdient een kerstboom?

In Wie verdient een kerstboom? worden mensen verrast met een kerstboom omdat ze dat verdienen. Van Omroep Gelderland. Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak duiken de regio in om mensen te verrassen met een liedje. Van Omroep West.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Wild van de achtertuin!

In Doorwerth is dit jaar een nieuwe wildopvang geopend. In acht afleveringen volgen we de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden, van nestjong tot volwassen. Afl. 4: Einstein en andere paradijsvogels en afl. 5: Niet in de haak.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Bleekneusjes/Ik was erbij

Ik was erbij: Verhalen uit de Stad is een serie waarin opvallend historisch Haags filmmateriaal tot leven wordt gebracht. Ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal bij het archiefmateriaal. Deze keer: de memorabele wedstrijd ADO - Ajax in 1970, van Omroep West. Verder afl. 2 van De Bleekneusjes gaan terug, van Omroep Gelderland.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Van Rossem vertelt

In Van Rossen Vertelt laat historicus Maarten van Rossem de geschiedenis van Utrecht zien. Historicus Maarten van Rossem ontdekt met conservator stadsgeschiedenis René de Kam hoe (on)gezond de stad eigenlijk de afgelopen 900 jaar was. Ook kijkt hij naar de ontwikkeling van Overvecht. Van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Een liedje voor jou/De Keuken van Zeeland

Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak duiken de regio in om mensen te verrassen met een liedje. Van Omroep West. Verder 'De Keuken van Zeeland' van Omroep Zeeland. Deze keer: de stoofpeer.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In Doorwerth is dit jaar een nieuwe wildopvang geopend. In acht afleveringen volgen we de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden, van nestjong tot volwassen. Afl. 2: Aan een zijden draadje en afl. 3: De vogel is gevlogen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Ik was erbij: Verhalen uit de Stad is een serie waarin opvallend historisch Haags filmmateriaal tot leven wordt gebracht. Ooggetuigen vertellen hun persoonlijke verhaal bij het archiefmateriaal. Deze keer: Klein Seinpost, een icoon aan zee. Van Omroep West. Verder deel 1 van de documentaire De Bleekneusjes gaan terug, van Omroep Gelderland.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In Van Rossem Vertelt laat historicus Maarten van Rossem de geschiedenis van Utrecht zien. Deze keer de restanten van keizerlijk paleis Lofen en Hongaarse vluchtelingen van 1956. Van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In Doorwerth is dit jaar een nieuwe wildopvang geopend. In acht afleveringen volgen we de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden, van nestjong tot volwassen. Afl. 1: Pionieren. Verder De verdwenen stad, van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Eruit op de Buis/Ons Dorp

In het programma Eruit op de Buis krijgt de kijker een kijkje voor én achter de schermen bij diverse musea, theaters en parken in de regio. Deze keer: Museum de Zwarte Tulp. Een museum over de bloembollencultuur waarin onder meer te zien is hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen door bolgewassen hebben laten inspireren. Van Omroep West. Verder 'Ons Dorp' met beelden uit de jaren 40 over de schapenhouderij op Texel. Van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: 10 voor 11

De documentaire '10 voor 11' draait om het meest gezichtsbepalende monument van Edam, de 16e-eeuwse speeltoren. In 1972 adviseerde Monumentenzorg de aanbouw van de toren te slopen, een kapitale fout die ervoor zorgde dat de tientallen meters hoge toren, inclusief loodzwaar carillon in top, dreigde om te vallen op de omliggende huizen. Van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Met de roodbroeken Europa in

'Met de roodbroeken Europa in' gaat over het avontuur van HFC Haarlem dat zich in het seizoen 1981-82 dankzij een vierde plaats in de Eredivisie wist te plaatsen voor Europees voetbal. Een nog jonge Ruud Gullit, die direct door Feyenoord werd weggekaapt, was de sterspeler van het team. Van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Een liedje voor jou/De keuken van Zeeland

Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak duiken de regio in om mensen te verrassen met een liedje. Van Omroep West. Verder 'De Keuken van Zeeland' van Omroep Zeeland. Deze keer: de oester



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Fryslân Doc: Jan K. Elzinga/Zij is molenaar

In 'Zij is Molenaar' maakt de kijker kennis met enthousiaste molenaars en molenaars in opleiding in Utrecht en 't Gooi. Verder 'Jan K. Elzinga' van Omrop Fryslân.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In het programma 'Eruit op de Buis' krijgt de kijker een kijkje voor én achter de schermen bij diverse musea, theaters en parken in de regio. Deze keer: De Mesdag Collectie. Een museum met de bijzondere kunstverzameling van Hendrik Willem Mesdag. Verder 'Ons Dorp' van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

'In de schaduw van 46 miljoen' is een documentaire over de grootste bankoverval aller tijden. Schrijver Frank Krake vertelt over zijn onderzoek naar de mensen achter deze overval. Van RTV Oost. Verder 'Ik was erbij: Verhalen uit de Stad' van Omroep West.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak duiken de regio in om mensen te verrassen met een liedje. Van Omroep West. Verder 'De Keuken van Zeeland' van Omroep Zeeland, met deze keer: pareltarwe.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Patrick Stoof en Tim van Gils onderzoeken vooroordelen over de Brabander. Waar komen die vandaan en wat is er nog van waar? Deze keer: De Brabander is achterbaks. Verder 'Sanders Gerse Gasten' van Rijnmond en 'Trots op Zeeland' van Omroep Zeeland.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De camera van Dirk de Boer/De Verdwenen Stad

In De camera van Dirk de Boer: Het dagelijks leven neemt Omroep Flevoland de kijker mee naar de jaren veertig op Urk aan de hand van de filmbeelden van Dirk de Boer. Ze doen dit met twee neven van de Noord-Hollandse filmer, die anderhalf uur beeldmateriaal van Urk naliet in zijn erfenis. Verder De verdwenen Stad van NH Media.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Sanders Gerse Gasten/De Verdwenen Stad/Zij is molenaar

In het programma 'De verdwenen stad' wordt elke keer een andere plek in Amsterdam belicht, om te kijken hoe die in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer in 'De verdwenen stad': de Beethovenstraat. De geschiedenis van deze straat is onlosmakelijk verbonden met die van de oorlog. Verder 'Sanders Gerse Gasten' van Rijnmond.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Brabander/Eruit op de Buis

In het programma 'Eruit op de Buis' krijgt de kijker een kijkje voor én achter de schermen bij diverse musea, theaters en parken in de regio. Deze keer: Museum De Lakenhal in Leiden. Het museum is gewijd aan zowel de historie van de stad als de daarmee samenhangende kunstcollectie. Verder 'De Brabander' van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Brabander/Sanders Gerse Gasten

Sander de Kramer rijdt elke week met een spraakmakende Rijnmonder door de regio. Indringende gesprekken waarin ook gelachen mag worden in Sanders Gerse Gasten. Dit keer met muzikant Mike Boddé. Verder De Brabander van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Route C

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Een liedje voor jou

Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak rijden in hun busje door de regio om mensen te verrassen met een liedje. Van Omroep West.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Klaas op Klompen/Zij is molenaar

Wandelend door bossen, over paadjes van boerenerven en langs sloten en beekjes, ontdekt Klaas Drupsteen in 'Klaas op Klompen' de klompenpaden van Gelderland. Onderweg praat hij met voorbijgangers en bewondert hij de omgeving. Verder 'Zij is Molenaar' van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: De Brabander/Eruit op de Buis

In 'Eruit op de Buis' krijgt de kijker een kijkje voor én achter de schermen bij diverse musea, theaters en parken in de regio. Deze keer: museum Het Mauritshuis in Den Haag, met in de vaste collectie onder meer het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Verder 'De Brabander' van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In 'De verdwenen stad' wordt een plek in Amsterdam belicht, om te kijken hoe die in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer: de Veemarkt en het abattoir aan de Cruquiusweg in Oost. Beide werden in 1887 door de gemeente opgezet om een wildgroei aan slachters in de stad te voorkomen. Verder 'De Brabander' van Omroep Brabant.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

In 'De verdwenen stad' wordt een plek in Amsterdam belicht, om te kijken hoe die in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer: de Zeeburgerkade en de Slatuinenweg. Beide historische plekken bleven bewaard voor het nageslacht. Bij de Slatuinenweg moest daar wel wat burgerprotest aan te pas komen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

Wandelend door bossen, over paadjes van boerenerven en langs sloten en beekjes, ontdekt Klaas Drupsteen in 'Klaas op Klompen' de klompenpaden van Gelderland. Onderweg praat hij met voorbijgangers en bewondert hij de omgeving. Deze keer loopt hij het Speuldepad in Ermelo. Verder 'De Keuken van Zeeland' van Omroep Zeeland.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West

De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Klaas op klompen/Zij is molenaar

Wandelend door bossen, over paadjes van boerenerven en langs sloten en beekjes, ontdekt presentator Klaas Drupsteen in het programma 'Klaas op Klompen' de klompenpaden van Gelderland. Onderweg praat hij met voorbijgangers en bewondert hij de omgeving. Deze keer loopt hij het Rosandepad in Oosterbeek. Verder 'Zij is Molenaar' van RTV Utrecht.



Noord-Zuid-Oost-West
Noord-Zuid-Oost-West: Windhoos Ameland

'Adje voor de sfeer' is een documentaire over oud-voetballer Ad van de Wiel van RKC. Hij maakte in de jaren tachtig als veelscorende spits furore bij de club uit Waalwijk. Maar buiten de lijnen leidt hij een turbulent leven... Verder 'Trots op Zeeland' met cabaretier Freek de Jonge.