True
Verkiezing.TV - TV kijken via internet, de beste Verkiezing tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Verkiezing.TV

De wereld draait door - Alle afleveringen

De wereld draait door

De wereld draait door

De Boterhamshow is een nieuw educatief ontbijtprogramma voor kinderen vanaf zes jaar én hun ouders. Een soort kruising tussen De Muppet Show en DWDD, met poppen dus! Aan tafel de makers, regisseur David Grifhorst, en tekstschrijvers Ronald Snijders en Pieter Derks. * De documentaire Pilotenmasker volgt acht kinderen op de afdeling kinderoncologie van het Prinses Máxima Ziekenhuis in Utrecht. Aan tafel de maker van de documentaire Simonka de Jong en drie ouders van kinderen uit de film. * Muziek is er van Sue the Night, tafeldame is Evi Hanssen.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Een DWDD-special! Een jaar geleden maakten we een hele uitzending over het muziekjaar 1966, deze keer gaan we naar het volgende decennium, naar 1977 om precies te zijn. Punk en disco maakten furore. Fleetwood Mac, Bob Marley, David Bowie en Kraftwerk maakten platen die het verloop van de muziekhistorie bepaalden. We bespreken het muziekjaar en spelen uiteraard veel livemuziek. Aan tafel: Ruben Block, Jacqueline Govaert, Spike, Rikki Borgelt, Kenny B en Giovanca.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Proberen de Russen de westerse democratieën te ondermijnen met nep-nieuws en destabiliseringscampagnes? We vragen het Moscow Times-oprichter Derk Sauer en Eva Hartog, hoofdredacteur van die krant. * Schrijver/kunstenaar Jan Cremer bespreekt vanavond zijn nieuwe boek 'Sirenen'; het dramatische liefdesverhaal tussen Cremer en topmannequin Loesje Hamel. * Lyrische recensies in onder meer The Guardian en The New York Times voor het toneelstuk 'Network' van Ivo van Hove, nu te zien in The National Theatre in Londen. * Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs. En weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen! Muziek is er van Amerikaanse basgitarist, producer en zanger Thundercat.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Mitch Henriquez kwam in 2015 om het leven nadat hij zeer hardhandig was gearresteerd. Het proces tegen de agenten die betrokken waren bij diens dood kwam vandaag tot een opzienbarend eind; Richard Korver, advocaat van de moeder en twee zussen van Henriquez, zegde het vertrouwen in de rechtsgang op. Aan tafel: Richard Korver. * Voor de vijfde keer organiseert het 'instituut voor de Nederlandse taal' de jaarlijkse 'Weg met dat woord'-verkiezing, inmiddels ook een traditie in DWDD. Wij vragen deze keer nieuwe Tweede Kamerleden welk woord volgens hen resoluut uit het Nederlands moet verdwijnen. Aan tafel o.a.: Gijs van Dijk (PvdA), Rens Raemakers (D66), Anne Kuik (CDA) en Peter Kwint (SP). * Willem Wilmink is dit seizoen prominent aanwezig in onze uitzendingen. Vandaag richten we ons op zijn grote bijdrage aan de Nederlandse kindertelevisie, waaronder 'Het Klokhuis' en 'De Film van Ome Willem'. We brengen het beroemde 'Deze vuist op deze vuist', ook van Wilminks hand, vanavond groots met Edwin Rutten, Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, Cyril Directie en De Raad van Toezicht. * Fidan Ekiz is de tafeldame.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Aan ontwerper Daan Roosegaarde is twee en een half jaar geleden gevraagd een bijdrage te leveren aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Dit werd het project Icoon Afsluitdijk. Hij heeft er meer dan 30 maanden aan gewerkt, maar morgen opent dan eindelijk zijn project. * De natuurfilm 'Wild' van Luc Enting, laat de schoonheid van de Veluwe zien. We volgen in deze film de vos, het edelhert en het wilde zwijn gedurende de vier jaargetijden. De voice-over is ingesproken door André van Duin. Luc en André zijn te gast. * Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Akwasi.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Kunsthistoricus Wim Pijbes over het schilderij Salvator Mundi van Da Vinci dat morgen naar schatting voor ruim 100 miljoen dollar onder de hamer gaat bij veilinghuis Christie's in New York. Het is waarschijnlijk het laatste schilderij van Da Vinci dat in particuliere handen is. * Edward Enninful is een Britse modestylist die sinds kort de eerste mannelijke hoofdredacteur van het Britse Vogue-magazine is. Aan tafel hierover zitten mode-ontwerpster Marga Weimans en actrice Romana Vrede. * De imposante carrière van de legendarische Johan Neeskens kent iedere voetballiefhebber. Het boek 'Johan Neeskens, Wereldvoetballer' biedt een uitgebreid overzicht van zijn verrichtingen. Aan tafel Johan Neeskens, Sjaak Swart en Arnold Mühren. * Muziek is er vanavond van jazz-zangeres Fay Claassen. * Jan Mulder is de side-kick van Matthijs.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

In het boek 'Mijn Amerika' verhaalt Mart Smeets over het land dat hem al decennia fascineert. * Een gloednieuwe editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook'. Deze keer: Jack Poels (Rowwen Hèze) en Ntjam Rosie. * Daphne Bunskoek is de sidekick van Matthijs.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Zanger/acteur Thomas Acda speelt de hoofdrol in de musical 'Fiddler On The Roof', die afgelopen weekend voor het eerst te zien was in het DeLaMar Theater in Amsterdam. * Vanavond zit snowboardster Bibian Mentel aan tafel. Ze streed meerdere malen tegen kanker, waar ze het boek 'Kut Kanker!' over schreef. * In het lijvige boek 'ZieZo' is een selectie uit het indrukwekkende oeuvre van illustrator Siegfried Woldhek verzameld. * Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen. En het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Waylon gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival! * Stephanie Afrifa zag de film 'Human Flow' van de wereldberoemde Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die zij vorige maand nog interviewde. * Muziek is er van Typhoon & Amsterdam Sinfonietta. Tafeldame is Halina Reijn.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We blikken terug op één jaar Trump in het Witte Huis met Eelco Bosch van Rosenthal, Bas Heijne, Barbara Baarsma, Mathijs Bouman en Lodewijk Asscher. * Afgelopen zomer werd Derk Bolt, presentator van Spoorloos, samen met zijn cameraman Eugenio Follender, ontvoerd in El Tarra, Colombia. Over deze ervaring schreef Bolt het boek 'Ontvoerd'. Hij vertelt hierover. * Muziek is er van Cory Henry & The Funk Apostles. * Nico Dijkshoorn dicht en Özcan Akyol is tafelheer.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Job Gosschalk legt werkzaamheden neer wegens seksuele intimidatie. #MeToo in Nederland; één van de machtigste mannen in de Nederlandse film- en theaterwereld, Job Gosschalk, wordt vandaag door verschillende acteurs beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. De Nieuwe Revu en De Telegraaf publiceerden de artikelen, Gosschalk heeft zijn werkzaamheden per direct neergelegd. Aan tafel: Jonathan Ursem, hoofdredacteur Nieuwe Revu en journalist Frank Waals, die de primeurs voor Revu en Telegraaf schreef. * In het driedelige tv-programma 'Mag ik je tieten zien?' spreken slachtoffers, daders en wetenschappers over het ongewild verspreiden van seksueel getinte beelden. Aan tafel presentatrice Tatum Dagelet en de 20-jarige Tyanny Concincion, die een zelfmoordpoging deed nadat naaktfoto's van haar ongewild online waren gezet. * Als Freek de Jonge een nieuwe voorstelling of een nieuw boek begint te schrijven, vertaalt hij liedjes die hij mooi vindt naar het Nederlands. Een soort gedachte-oefening om erin te komen. Op zijn nieuwe album 'Koffers' zijn 13 van deze prachtliedjes verzameld. Tafeldame is Dieuwertje Blok.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote, bespreek de 'Paradise Papers'. * Rob Jansen is een van de bekendste voetbalmakelaars van Nederland. Michel van Egmond tekende Jansens belevenissen op in het boek 'Deal'. Beide heren zitten aan tafel. * Voor het nieuwe seizoen van Volle Zalen zocht Cornald Maas cabaretier Harrie Jekkers op. Cornald en Harrie zijn te gast.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Voetballer Royston Drenthe had talent. Zoveel talent dat hij op zijn twintigste bij Real Madrid speelde. Maar hij heeft de belofte nooit waar kunnen maken. In februari 2017 stopte hij met profvoetbal, na een carrière van slechts tien jaar bij acht clubs uit vijf landen. Vandaag verscheen zijn sensationele biografie: 'Royston'. * Website De Speld is inmiddels dé plek voor satirisch nieuws. Al 10 jaar lang worden actuele maatschappelijke ontwikkelingen op de hak genomen. Aan tafel oprichters Jochem van den Berg en Melle van den Berg (geen familie). * Marc-Marie Huijbregts is vanavond tafelheer, muziek is er van Rob Dekay en de Partizanen zijn er.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar, zit vijftig jaar in de muziek. Reden voor een cd met boek: 'De Neerkant'. Vernoemd naar het dorpje Neerkant in de Brabantse Peel, waar Ernst en zijn muziekvrienden van CCC Inc. in 1970 een commune begonnen. * Willem Vissers is sportjournalist, maar schrijft sinds januari 2017 een wekelijkse column over het reilen en zeilen van het gezin Vissers, met hun meervoudig gehandicapte zoon Samuel. Die columns zijn nu gebundeld in het boek 'Samuel. Kroniek van een ongewoon gezin'. * Muziek: Yuri Honing Acoustic Quartet. Tafelheer: Paul Witteman.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Premier Rutte presenteerde vanochtend in de Tweede Kamer de Regeringsverklaring. Hierin stelde hij het nieuwe kabinet voor en gaf hij toelichting op het nieuwe kabinetsbeleid. Daarna was het aan de fractievoorzitters om te reageren op het regeerbeleid. We kijken terug op het debat met Barbara Baarsma en Roxane van Iperen. * Acht doden en elf gewonden na een aanslag met een truck in New York gisteravond. De aanslagpleger werd geïnspireerd door terreurgroep IS. Aan tafel terreurdeskundige Beatrice de Graaf over de huidige status van IS. * Afgelopen zondag werd topacteur Kevin Spacey beschuldigd van seksuele intimidatie door de Amerikaanse acteur Anthony Rapp. Sindsdien stapelen de beschuldigingen zich op. Bas Heijne zit aan tafel. * Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook. Met vanavond Douwe Bob en Thijs Boontjes.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Joris Linssen presenteert 'Hello Goodbye', het tv-programma waarin hij spontane gesprekken voert met reizigers en wachtenden in de aankomsthal van Schiphol. * Net zo Nederlands als kaas en klompen: Van der Valk Restaurants. Onderwerp van de documentaire 'Jonge Valken' van Omroep Max. Paul de Leeuw heeft ooit bij het toekanimperium gewerkt en is groot fan van de serie. * Sportjournalist Jeroen Stekelenburg nam twee jaar geleden de plek in van Jack van Gelder als vaste interviewer van de bondscoach van het Nederlandse elftal. Hij wordt geroemd om zijn scherpe interviews, die echter nooit over het randje gaan. * Muziek: huisband Roxeanne Hazes. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Wilfried de Jong presenteert het tv-programma De Toekomstbouwers, waarin de Dutch Design Week (DDW) wordt besproken. Hij zit aan tafel met Martijn Paulen, directeur van de DDW. * We blikken terug op de eerste aflevering van 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' met vier bewoners uit een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord: Mevrouw Blok, Mevrouw Ras, Mevrouw Cardol en De heer Hagedorn. * Muziek is er van Danny Vera. * Tafeldame is Antoinnette Scheulderman.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Voormalig omroepster Anneke Bakker stelde vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant dat ook in Nederland genoeg Harvey Weinstein-types rondlopen. Zij zit aan tafel met Hasna El Maroudi en Alma Mathijsen. * Sonja Barend reikt voor de negende keer de Sonja Barend Award uit. Wie had het beste tv-interview van het afgelopen seizoen? * Een nieuwe editie van 'Het Beste Duet': Glennis Grace gaat het duet aan met een legendarische artiest. * Tafeldame is Romana Vrede.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vandaag staakten de leraren. We praten erover met drie leraren van de Theresia School in Rotterdam-Zuid en Dolf Jansen. * Met Richard Krajicek hebben we het over de film 'Borg/McEnroe' die gisteren in Nederland in première is gegaan. * Theo Maassen kreeg een tweede Poelifinario en bespreekt zijn debuut als filmregisseur. * Tafeldame is Hélène Hendriks en er is muziek van Kita Menari.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Humberto Tan over de teleurstellende kijkcijfers van RTL Late Night. * Leon de Winter over de Amerikaanse miniserie: 'Big Little Lies'. Het verhaal draait om vier vriendinnen die in de kustplaats Monterey, Californië, wonen. * Frank Evenblij over zijn programma 'Shirtje Ruilen', het programma op RTL7 waarin voetballers middels geruilde shirtjes terugblikken op hun carrière. * Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. Muziek: huisband Roxeanne Hazes.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Hugo Borst en Carin Gaemers zetten hun strijd om betere ouderenzorg voort. Hun manifest om de verslechterende ouderenzorg in Nederland weer op de rails te krijgen, krijgt steeds meer betekenis, maar ze zijn nog niet klaar. * In de studio komt Kiet Engels (bijnaam Juf Kiet), een lerares die lesgeeft aan 'nieuwe' Nederlandse kinderen. Van haar dagelijks leven op basisschool Het Palet is een documentaire gemaakt die genomineerd is voor een Gouden Kalf. * Next Generation: Een muzikaal slot van DWDD, waarin de jazz centraal staat. * Nadia Moussaid debuteert als tafeldame. * Muziek is er van Raad van Bestuur. * Nico Dijkshoorn dicht zoals elke woensdag.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We blikken met Jeroen Dijsselbloem terug op zijn tijd als minister van Financiën. * In het tv-programma 'Steenrijk, Straatarm' ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Aan tafel de deelnemende families Welsing en Kinsbergen. * We eren dit seizoen Willem Wilmink. Zijn werk is van groot belang voor Stef Bos. * Jan Mulder is tafelheer.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, presentator van De Berend Boudewijn Kwis, schreef over het programma en zijn lange tv-carrière een boek genaamd Ik stond erbij en ik keek ernaar. * Romana Vrede is als eerste zwarte actrice genomineerd voor de Theo d'Or, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk. Ze is genomineerd voor haar rol in het stuk Race. * De Middelburgse gitaarrockband PEER speelt in DWDD. Ze zijn ondanks hun jonge leeftijd al een paar jaar bezig, met succes. Ze spelen het liedje Emily. * Hélène debuteert als sidekick van Matthijs! * Zoals elke woensdag zit dichter Nico Dijkshoorn in de studio.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Ouders worden steeds mondiger en dat merken docenten. Zelfs basisscholen krijgen te maken met rechtszaken. Aan tafel twee basisschoolonderwijzers: Willeke Netel en Roos van de Laan, en basisschooldirecteur Lisette Keus. * Wilfred de Bruijn schreef het boek 'Op zoek naar mijn Frankrijk - Een persoonlijk portret van een prachtig land vol tegenstellingen'. * Hans Sibbel en Jeroen Smit gaan het land in met 'een theatraal lesje economie'. * Muziek is er van Jeangu Macrooy * Tafeldame is Evi Hanssen.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Er worden enkele initiatieven om geld in te zamelen voor Sint Maarten besproken. * Rumi is een filosoof en dichter van Perzische afkomst en soefi-mysticus, die leefde in de 13e eeuw. Programmamaker Sinan Can is al jaren bewonderaar en is blij met de hernieuwde aandacht. Hij is te gast. * Stand-upcomedian en acteur Patrick Laureij staat al meer dan 10 jaar op het podium, onder meer Comedytrain. Nu is zijn voorstelling 'Dekking Hoog' voor de fans te koop. Hij zit aan tafel. * Een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Arjen Lubach maakte de trailer die miljoenen harten sneller deed kloppen: een spin-off van Game of Thrones, 'Westeron'. Dit bleek echter nep. Hij komt vertellen over deze ludieke manier om het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach aan te kondigen. * De relativiteitstheorie is er niets bij; de verhandelingen over hoe Oranje toch nog mee zou kunnen doen aan het komende WK. Want het kan echt nog. Kijk bijvoorbeeld naar het EK van 1996. Youri Mulder was daarbij en vertelt hierover. * Jacques Klöters over Willem Wilmink: Willem Wilmink overleed in 2003, maar liet een oeuvre na dat van grote invloed is geweest op een hele generatie. Paul de Munnink vertolkt een nummer van Wilmink. * Muziek: De nieuwe huisband Roxeanne Hazes. * Tafelheer: rapper Fresku debuteert als tafelheer.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Hans Beerekamp (NRC), Gidi Heesakkers (de Volkskrant) en Renate van der Bas (Trouw) maken vanavond de nominaties voor de Nipkowschijf 2017 bekend. * Gisteravond heeft de Amerikaanse president Donald Trump FBI-directeur James Comey ontslagen. Aan tafel: Twan Huys en Beatrice de Graaf. * Er is weer volop muzieknieuws dat erom schreeuwt om besproken te worden in onze rubriek Amigos de Musica. Aan tafel: Angelique Houtveen, Dolf Jansen, Marcel Peereboom Voller en muziek van Michael Prins. * Fidan Ekiz is vanavond tafeldame en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Was de druk te hoog? Konden de spelers de spanning niet aan? Met andere woorden, had Feyenoord last van 'choking'? We vroegen het Mart Smeets, die ons meeneemt langs voorbeelden van choken in de sportgeschiedenis. * Eind april ging in Londen de theatervoorstelling Obsession van regisseur Ivo van Hove in première. Hij zit aan tafel. * Hugo Borst is te gast om te praten over zijn nieuwe boek Ach, moedertje. Hij verzorgt al jaren zijn dementerende moeder, wiens mentale achteruitgang hij eerder beschreef in zijn bestseller Ma. * Muziek is er van Zitakula en tafelheer is Erben Wennemars.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Vanavond is de laatste krachtmeting tussen de Franse presidentskandidaten Macron en Le Pen. Zij gaan live op televisie met elkaar in debat. Aan tafel: Peter Vandermeersch en Wilfred de Bruijn. * De filmklassieker 'Reservoir Dogs' bestaat 25 jaar. We praten over deze iconische film met Thom Hoffman. George Baker, wiens single 'Little Green Bag' voor de soundtrack van de film werd gebruikt, zorgt vanavond voor de muziek. * Boyan Slat is vanavond te gast om te praten over zijn organisatie The Ocean Cleanup, waarvan vandaag bekend werd dat het eind 2017 van start gaat langs de kust van Amerika. * Tafeldame is Hanneke Groenteman en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Aanstaande zaterdag is Donald Trump 100 dagen president. Tijd om de balans op te maken. Aan tafel: Twan Huys. * Vanavond praten we met Ton den Boon, hoofdredacteur van de van Dale en met woordenverzamelaar Ronald Snijders over de nieuwe woorden die worden toegevoegd aan de Dikke van Dale. * Een gloednieuwe editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook' met vanavond Mathilde Santing en Amber Gomaa. * Muziek is er vanavond van Pokey LaFarge * Tafelheer is Erik Dijkstra * Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.