True
Verkiezing.TV - TV kijken via internet, de beste Verkiezing tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Verkiezing.TV

De wereld draait door - Alle afleveringen

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Mark Zuckerberg (Facebook) publiceerde een manifest waarin hij uitlegt hoe hij de invloed van zijn sociale medium wil gebruiken om de wereld te verbeteren. Aan tafel: Alexander Klöpping. * Sonja Barend schreef het boek: 'Je ziet mij nooit meer terug'. Een zoektocht naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. * De derde editie van onze rubriek 'Waarom eten we dit niet?'. Waarom wordt er in ons land veel voedsel gezien als waardeloos restproduct, terwijl je er ook heerlijke gerechten mee kan maken? Met: culinair journalist Joël Broekaert en chefkok in het Rijksmuseum Joris Bijdendijk. * Jan Mulder is tafelheer, muziek is er van 45ACIDBABIES.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Heimwee: Het Lagerhuis. In aanloop naar de verkiezingen laat DWDD het debatprogramma Het Lagerhuis voor vier maandagen terugkeren. Vanavond de eerste aflevering, wederom gepresenteerd door Paul Witteman maar met een geheel nieuw panel. Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig nieuwe geboren debaters geselecteerd. Ook sluiten iedere aflevering twee lijsttrekkers bij dit panel aan, met vanavond Lodewijk Asscher en Henk Krol.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: We praten met Eelco Bosch van Rosenthal over de krankzinnige persconferentie die Donald Trump gisteren gaf. * De verkiezingen komen eraan! Reden voor DWDD om vanaf 20 februari het debatprogramma Het Lagerhuis een plek te bieden. Met alvast de voorbeschouwing met presentator Paul Witteman en de panelleden. * Muziek is er van Moss, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts en huiscomedians De Partizanen zijn er met een nieuwe sketch.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Overtuigingen en emoties staan op gespannen voet met feiten en ratio. De kiezer stemt meer vanuit een gevoel dan vanuit het verstand, aldus professor Barbara Baarsma. Ze vertelt hier vanavond over in een DWDD-Talk. * Adriana Gonzales Hulshof is te gast om te praten over de tentoonstelling 'TRUTH/LOVE' van de Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson. * Robbert Dijkgraaf praat over Trump en de wetenschap. * Een live theatertrailer van Urban Myth en tafeldame is Hanneke Groenteman.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Tim Hofman presenteerde vandaag met zijn beweging De Stembus een manifest met de slogan: 'Ik stem, dus ik neem vrij'. Ze willen dat jongeren vrij krijgen op de verkiezingsdag om te gaan stemmen. Aan tafel: Tim Hofman. * Bert Wagendorp praat vanavond over zijn nieuwe roman 'Masser Brock', die zich afspeelt in de wereld van de journalistiek. * Deze week is de zesde editie van de Week van het Korte Verhaal. Schrijver Michel van Egmond is te gast om te praten over een klein literair meesterwerk: 'Death of a Racehorse'. * Muziek is er van TaxiWars, tafeldame is Fidan Ekiz en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Na slechts drie weken bij Team Trump vertrekt de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn. Twan Huys legt uit. * Freek de Jonge trok ten strijde tegen de gaswinning in Groningen. Hij bespreekt de resultaten én zingt een heus strijdlied. * Sven Kramer zegevierde op de WK afstanden in Zuid-Korea. We blikken terug op het toernooi én kijken vooruit naar de Olympische Spelen. * Dolf Jansen komt langsgerend om zijn visie op de actualiteit te geven. * Muziek is er van Wende, tafelheer is Erben Wennemars.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: * Veel politiek nieuws de afgelopen week. Vanavond een update met aan tafel: Prem Radhakishun, Maurice de Hond en Erik Dijkstra. * Jan Mulder brengt een ode aan Ajax-icoon Piet Keizer. * Vrijdag opent in het Rijksmuseum de tentoonstelling: 'Goede Hoop - Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600'. Adriaan van Dis zit aan tafel en gaat in op de relatie tussen beide landen, die boeiend, doch vaak pijnlijk bleek. * Adele bracht gisteren tijdens de Grammy's een ode aan George Michael. Aanleiding voor ons om de WHAM!-zanger vanavond te gedenken met een groots eerbetoon met Jeangu Macrooy en top-vocalisten Mingue, Ntjam Rosie, Laise Sanches, Sarah-Jane, Kris Berry, Miguel van Dillenburg, Thom Hoorweg en Furlan Felter. Eva Cleven is vanavond tafeldame.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Statisticus Hans Rosling overleden. De Zweedse hoogleraar en statisticus Hans Rosling is dinsdag op 68-jarige leeftijd overleden. De wetenschapper werd beroemd door statistieken op een toegankelijke en inspirerende manier te presenteren. Met humor en feiten wilde Rosling de onwetendheid in de wereld bestrijden. Zijn online filmpjes waren erg succesvol en werden miljoenen keren bekeken. Aan tafel twee bewonderaars van Rosling: econometrist Sanne Blauw, werkzaam bij De Correspondent en Mathijs Bouman. * Grammy's. Aankomende zondag worden in Los Angeles de belangrijkste muziekprijzen ter wereld weer uitgereikt: de Grammy's. Bij deze 59e editie van de Grammy Awards nemen Adele en Beyoncé het dit jaar in meerdere categorieën tegen elkaar op. Maar er zijn veel meer prijzen te vergeven: in totaal zijn er Grammy's voor 84 verschillende categorieën. Van 'Best Latin jazz album' tot 'Best metal performance'. Aan tafel: Tineke Postma, Floris Kortie en Ziggi Recado. * De muziek is de Nederlands/Letse indie folk-band Matt Winson. * een Een gedicht van Nico Dijkshoorn en tafelheer is Jan Mulder.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

De 51ste editie van de Super Bowl is gespeeld en Mart Smeets zit aan tafel voor de nabeschouwing. * Dimitri Verhulst presenteert het nieuwe reisprogramma 'Made in Europe', naar aanleiding van de gelijknamige bestseller geschreven door Pieter Steinz. Dimitri Verhulst zit aan tafel. * Paul Verhoeven schuift aan met Rob van Scheers, die hem al 25 jaar op de voet volgt. Ze praten over Verhoevens speelfilm 'Elle' die na twee Golden Globes opnieuw internationale waardering krijgt. * Muziek is er van The Mysterons en tafeldame is Daphne Bunskoek.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Elke laatste vrijdag van de maand blikken we in de media-uitzending terug op de mediagebeurtenissen van die maand. * Trump is pas een week president, maar de media krijgen geen seconde tijd om aan hem te wennen. We bespreken de relatie tussen Trump en de media met Eelco Bosch van Rosenthal. * Bénédicte Ficq komt praten over de acht uur lange Oscar genomineerde documentaireserie 'O.J.: Made in America'. * Jules Deelder zat eergisteren bij Jinek aan tafel waar hij nogal de orde verstoorde. Maxim Hartman bespreekt een aantal vergelijkbare televisiemomenten van de afgelopen jaren. * Muziek is er van onze huisband Sue the Night. * Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Freek de Jonge verbleef ik het kader van zijn actie 'Laat Groningen niet zakken' een week in die provincie. Vanavond zit hij aan tafel en geeft ons een update. * Diederik van Vleuten presenteert in de documentaireserie 'Het was Oorlog' aangrijpende verhalen van mensen die in de oorlog een levensbepalende keuze moesten maken. * Rotterdam wordt onderdeel van een wereldwijde filmserie. De Rotterdamse regisseurs Ruben Broekhuis, Marc Eikelenboom en Rien Bexkens zitten aan tafel en vertellen vanavond meer over het filmproject 'Rotterdam, I Love You'. * Muziek is er van Hans Hannemann, tafeldame is Eva Cleven en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Magnus Carlsen, huidig wereldkampioen schaken, is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen-Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD en zit vanavond aan tafel * Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Aron Brouwer en Marthijn Wouters schreven een biografie waarin ze stellen dat dit beeld niet klopt. Vanavond zitten ze bij ons aan tafel * Is er dan eindelijk erkenning voor de musicalfilm na het succes van de film 'Lalaland'? We praten erover met Gijs Scholten van Aschat, die groot fan is * Muziek is er van Linde Schöne en tafelheer van vanavond is Marc-Marie Huijbregts

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We praten met Eelco Bosch van Rosenthal verder over het rapport waaruit de samenwerking tussen de Russische regering en Trump zou moeten blijken * Freek de Jonge zit vanavond aan tafel om te praten over de problemen rondom de gaswinning in Groningen. Als geboren Groninger doet het hem pijn dat 'zijn' provincie kapot wordt gemaakt * Het sportprogramma Langs de Lijn bestaat 50 jaar. Wij vieren vanavond een hoogtepunt uit die 50 jaar: de strijd om het landskampioenschap 2007 tussen AZ, Ajax en PSV. De verslaggevers van toen zitten vanavond bij ons aan tafel: Bas Ticheler, Andy Houtkamp en Evert ten Napel * Muziek is er van Rob Klerkx & The Secret en tafeldame is Antoinnette Scheulderman

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Gisteravond werd er een rapport bekend gemaakt met belastende informatie over Donald Trump. We praten hierover met Huib Modderkolk, Jelle Brandt Corstius en Jeroen Smit. * Tom Holkenborg, ook wel bekend als Junkie XL, componeerde de muziek van de film 'Brimstone' die afgelopen maandag in première ging. Vanavond vertelt hij meer over zijn soundtrack voor deze film. * Muziek is er van The Dubbeez, tafeldame van vanavond is Fidan Ekiz en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Beatrice de Graaf en Twan Huys praten over de gevolgen van de Russische hacks op de Democratische partij. * Trijntje Oosterhuis zingt de komende tijd in theaters en kerken haar favoriete kerstnummers in de show 'A Christmas Evening With Trijntje'. Vanavond haalt Trijntje alvast de kerstsfeer naar DWDD! * Met Sander van de Pavert (LuckyTV) blikken we terug op het afgelopen jaar. * Muziek is er van Jo Goes Hunting, tafelheer is Erben Wennemars en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: De Shakespeare-productie 'Kings of War' was vier dagen achter elkaar uitverkocht in New York! Aan tafel: regisseur Ivo van Hove. * Yordi Dam doet RapFactCheck: hij toetst Nederlandse rapteksten op waarheidsgehalte. * Uitgaande van de 'binnenlands nieuws'-pagina van Teletekst, nummer 101, neemt cabaretier Hans Sibbel vanavond het nieuws door. Louter positief en uiteraard nogal persoonlijk gekleurd. * Muziek is er van Max Meser en tafeldame is Halina Reijn.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Het is 30 jaar geleden dat de cultfilm Blue Velvet uitkwam. Deze film van regisseur David Lynch heeft in de Verenigde Staten veel stof doen opwaaien. Vanavond praten we over de filmklassieker met Thom Hoffman * Dafne Schippers is te gast over de documentaire 'I Am Bolt'. In deze documentaire, die volgende week in première gaat, wordt de flamboyante sprinter Usain Bolt gevolgd bij de Olympische Spelen in Londen, de Spelen van Rio en bij hem thuis in Jamaica * Muziek is er van Glass Animals en tafelheer van vanavond is Erik Dijkstra

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Duitsland is in shock door de verkiezingszege van Trump. Hoe moet het land van 'Wir schaffen das' omgaan met een bondgenoot wiens president uitspraken doet die haaks staan op de waarden van Duitsland? Aan tafel: Jeroen Wollaars. * Groot nieuws in de hiphop: weer een album van het legendarische A Tribe Called Quest. De leden van de groep kwamen nog één keer samen voor de nieuwe plaat. We bespreken het met Rico en Sticks. * Erik Verlinde lanceerde 7 november een alternatieve relativiteitstheorie. Wordt hij hiermee de opvolger van Einstein? Erik Verlinde zit aan tafel met Diederik Jekel. * Muziek is er van GoGo Penguin en tafeldame is Nynke de Jong.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vanavond zitten Eva Rovers en Frits Barend bij ons aan tafel over de biografie 'Boud' en de documentaire 'Boudewijn Büch - verdwaald tussen feit en fictie' * Thomas Dekker was 10 jaar geleden Nederlands grootste wielerbelofte, tot hij aan de doping raakte. In het boek 'Mijn Gevecht' probeert hij in het reine te komen met dat verleden door journalist Thijs Zonneveld álles te vertellen. Aan tafel: Thomas Dekker en Thijs Zonneveld * Muziek is er van GOSTO en tafelheer van vanavond is Erben Wennemars

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Vandaag overleed Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd. Zijn vele fans voelden het al aan zijn laatste plaat 'You want it darker' die 21 oktober uitkwam. We bespreken zijn muzikale erfenis met Henk Hofstede en Iris Hond. * Jesse Klaver schreef 'De empathische samenleving', een pleidooi voor meer onderling begrip en inlevingsvermogen in Nederland. * Giel Beelen stopt na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM en stort zich vol op zijn talentenjacht. We blikken vanavond met hem terug én vooruit. In de studio ook negen van zijn talenten: Wander, Maya Shanti, Naomi Snell, Adam Hoek, Dos Hermanos, Luna Mae, Gabbi Lieve, Flemming en Lotte Walda. * Muziek is er ook van CUT_ en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Facebook lijkt een grote rol te hebben gespeeld bij de overwinning van Trump. Alexander Klöpping en Wouter van Noort geven hun visie. * Afgelopen vrijdag ging de nieuwe Netflix-serie 'The Crown' in première, het verhaal over koningin Elizabeth II. Aan tafel: Herman Pleij. * De derde editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook' met deze keer Leona Philippo en Frank Boeijen. * Muziek is er van Gregory Porter en tafelheer is Tex de Wit.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Amerika heeft gekozen: Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hoe gaat de wereld eruitzien met Trump aan het roer van de machtigste democratie op aarde? Aan tafel: Lodewijk Asscher, Eelco Bosch van Rosenthal, Barbara Baarsma, Bas Heijne en Mathijs Bouman. Twan Huys vertelt via een live-verbinding hoe men vandaag wakker wordt in de Verenigde Staten. * Muziek is er van I'm A Soulman. * Tafelheer is Adriaan van Dis.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vandaag gaan de Amerikanen naar de stembus om hun president te kiezen. Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump? Spannend wordt het in ieder geval, de beide kandidaten liggen in veel peilingen dicht bij elkaar. Cruciaal zijn de 'swing states', staten waarvan niet van tevoren vaststaat welke kandidaat gaat winnen. * Wie het ook wordt, vandaag en morgen staat DWDD in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. Met dinsdag aan tafel: Jan Mulder, Felix Rottenberg, Buffi Duberman, Jort Kelder en Diana Matroos. We spreken met Twan Huys in New York. * Ook hebben de heren van 'Padoem Patsss' speciaal voor deze uitzending een aantal oneliners geschreven. * Verder is er muziek van I'm A Soulman en Michelle David.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Er zijn inmiddels al 80.000 exemplaren verkocht van het boek 'Judas' van Astrid Holleeder, waarin zij beschrijft hoe het is om de zus te zijn van de gewelddadige Willem. Aan tafel: Antoinnette Scheulderman en Auke Kok * Vanavond is A.F.Th. van der Heijden te gast met zijn boek 'Kwaadschicks', een nieuw deel in zijn romancyclus 'De tandeloze tijd' * André van Duin kennen we voornamelijk van zijn doldwaze, komische optredens. Maar als het aan hemzelf ligt neemt men hem nu wat serieuzer. Het einde van een tijdperk? Aan tafel: André van Duin * Muziek is van Lavinia Meijer en tafeldame is Hanneke Groenteman

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Geen Zwarte Piet meer in Amsterdam. Sinterklaas zal bij zijn intocht alleen nog worden vergezeld door schoorsteenpieten met roetvegen. Aan tafel: Lodewijk Asscher * Timur Gareyev gaat het onmogelijk proberen: geblinddoekt simultaan schaken tegen 47 schakers. Smullen voor de wetenschap, hoe kan het menselijk brein zoveel informatie verwerken? Professor neuropsychologie Erik Scherder en internationaal schaakmeester Hans Böhm zitten vanavond aan tafel * Freek Vonk praat over het nieuwe seizoen van 'Freeks Wilde Wereld'. Alweer het zesde deel van zijn serie, waarin hij de natuur in alle uithoeken van de wereld in kaart brengt. En hij heeft vanavond aan tafel spannend nieuws! * Muziek is van Tourist LeMC & Bart Peeters en tafelheer van vanavond is Marc-Marie Huijbregts

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Morgen verschijnt een nieuw boek over Harry Mulisch: 'Zijn eigen land', geschreven Robbert Ammerlaan. Robbert vertelt hierover bij ons aan tafel. * Kees van Kooten en Wim de Bie zijn onderdeel van de tv-geschiedenis, maar al achttien jaar niet meer op televisie. Paulien Cornelisse vertelt ons waarom het bekende duo niet vergeten mag worden. * Muziek is van Pip Blom, tafeldame is Fidan Ekiz en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We blikken terug op afgelopen media-maand. Jeroen Wollaars over het Duitse tv-experiment 'Terror, Ihr Urteil', een rechtbankdrama en een tv-experiment ineen * Wij vroegen Floortje Dessing, kersverse winnaar van de Televizierring, welke reis-collega's haar inspireren * Rens Polman, Bastiaan Rosman en Nellie Benner maken Drugslab, een BNNVARA programma op YouTube waarin de presentatoren verschillende soorten drugs testen * Uiteraard wordt elk gesprek afgesloten door muzikaal commentaar van onze huisband Sue the Night. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Over Juliana is een nieuwe biografie verschenen: 'Juliana, Vorstin in een mannenwereld'. Het huwelijk tussen haar en Bernhard bleek nog slechter dan eerder gedacht. Aan tafel: Jort Kelder en Ad van Liempt. * Voor de 15e keer vindt deze week de Dutch Design Week plaats, waar ruim 2500 nationale en internationale ontwerpers hun werk presenteren. Maarten Baas, ontwerper én ambassadeur van DDW, presenteert bij DWDD zíjn favoriete ontwerpers van nu. * Romano van der Dussen zat ruim twaalf jaar onterecht vast. In zijn boek 'Twaalf jaar onschuldig in de cel' vertelt Romano zijn verhaal, geschreven door journalist Edwin Winkels. Romano en Edwin zijn te gast. * Muziek is van Typhoon & Jef Neve, tafelheer van vanavond is Adriaan van Dis.

Deze uitzending bekijken